Bandenservice

Het belang van goede banden is gek genoeg iets wat vaak over het hoofd gezien wordt. Dit terwijl de banden het enige contact van uw voertuig met de weg vormen. Ze dragen niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan het rijcomfort en het verbruik. Een goede band heeft voldoende profieldiepte, het juiste formaat, en is berekend op de omstandigheden waarin uw voertuig gebruikt wordt.

Laat uw banden door ons controleren

Wij bieden in Alkmaar een complete bandenservice. Wij kijken naar de profieldiepte, beschadigingen, leeftijd, toepassing voor uw gebruik en de algemene toestand waarin de banden verkeren. Veel comfortproblemen als trillen en vervelende geluiden, kunnen met uw banden te maken hebben. Ook zien we aan de manier waarop ze slijten of uw auto nog wel goed uitgelijnd is. We zien veel gevallen van ongelijkmatige/overmatige bandenslijtage. Dat kan zijn het gevolg van een slechte uitlijning.

Uw banden worden iedere APK gecontroleerd, maar tussen de APK’s in kan er altijd iets misgaan. Ze hebben een zwaar leven en een gaatje in de band is zo opgelopen. Ook andere beschadigingen kunnen makkelijk plaatsvinden. U mag altijd langsrijden om bijvoorbeeld de bandenspanning te laten controleren. 

Wissel zomer- en winterbanden bij Autobedrijf John Visser
Banden monteren en balanceren bij Autobedrijf John Visser
Bandenspanning controleren bij Autobedrijf John Visser

U kunt bij ons terecht voor:

  • Controle van uw banden
  • Reparatie van een lekke band
  • Montage van nieuwe banden
  • Balanceren van uw wielen
  • Uitlijnen bij ongelijkmatige / overmatige bandenslijtage
  • Het wisselen van zomer- en winterbanden
  • Opslag van de zomer- en winterbanden

Wat zijn winterbanden? 

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Het grote verschil tussen een zomerband en een winterband is de rubbersamenstelling. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber harder.

Door de rubbersamenstelling aan te passen, blijft een winterband flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van lamellen. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. 

In de Benelux zijn winterbanden nog niet verplicht, terwijl in veel overige landen dit wel het geval is. Voor meer informatie over de verplichting van winterbanden en sneeuwkettingen in Europa kunt u op bovag.nl kijken.

BANdenopslag

In ons bandenhotel in Alkmaar worden uw banden op de juiste wijze en onder ideale omstandigheden opgeslagen. De temperatuur is constant en de invloeden door licht worden tot een minimum beperkt. 

Voordelen van het Autobedrijf John Visser bandenhotel:

  • Makkelijk. U hoeft zelf geen banden te verwisselen
  • De banden nemen thuis geen ruimte in beslag  
  • U betaalt slechts € 19,95 per wissel