AIrcoservice

Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. De airco zorgt voor een 'koele' auto en maakt dat u ontspannen kunt rijden in een voor u aangename temperatuur. Hiermee levert de airco een bijdrage aan de veiligheid en het concentratievermogen van de bestuurder. 

Een aircosysteem is niet onderhoudsvrij. Het moet regelmatig gecontroleerd worden. Een airco verliest gemiddeld 8% koudemiddel per jaar. Dit heeft een negatief effect op de koelcapaciteit. Omdat het koudemiddel niet alleen zorgt voor koeling, maar ook voor de smering van het systeem kan er flinke schade ontstaan als het koudemiddel onder een bepaald niveau komt. Hierdoor bestaat de kans dat de compressor oververhit raakt en kapot gaat.

Airco controle bij Autobedrijf John Visser
uw aircosyteem in optimale conditie bij Autobedrijf John Visser

Wat houdt airco-onderhoud in?

Wij nemen bij airco-onderhoud alle aspecten van uw airco onder de loep. We controleren de hoge en lage druk kant van uw aircosysteem. Ook checken we de uitstroomtemperatuur en het interieurfilter.

Daarnaast worden alle componenten van uw aircosysteem getest om eventuele problemen op te sporen. Het koudemiddel wordt vervangen en een contrastvloeistof toegevoegd. De contrastvloeistof zorgt ervoor dat we toekomstige lekkages in componenten of leidingen snel kunnen isoleren en verhelpen.  

Uit welke onderdelen bestaat een aircosysteem?

Een airco bestaat uit de volgende componenten:

  • Compressor: Soort motor/pomp; deze verplaatst het gasvormige (lage druk) koudemiddel naar de condensor (hoge druk).
  • Condensor: Soort radiateur; het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt. Hier staat deze zijn warmte af aan de rijwind door middel van een koelvin. Door de temperatuursdaling wordt het middel vloeibaar.
  • Filterdroger: Deze verwijdert vuil en vocht uit de te koelen lucht.
  • Expansieventiel: Het vloeibare koudemiddel in de auto van de airco staat nog steeds onder hoge druk en stroomt naar het expansieventiel. Deze reduceert de druk door een geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten.
  • Verdamper: In de verdamper wordt het koudemiddel weer gasvormig. Door de drukverlaging gaat het koken en onttrekt warmte aan de lucht van het interieur. De aanjager blaast de lucht langs de verdamper.

Zoekt u een aircoservice in Alkmaar? Wij houden uw aircosysteem in optimale conditie. 

Neem gerust contact op met ons via 072-5600250 of info@autobedrijfjohnvisser.nl.  De koffie staat altijd klaar en wij geven u graag vakkundig advies.